Suporterii online si-au cumparat propria echipa de fotbal

Un club de fotbal din Anglia a fost preluat de utilizatorii unui website britanic tematic (comunitate online), MyFootballClub. Miscarea a creat BUZZ si a adus expunere media impresionanta atat pentru echipa cat si pentru acel site de Internet. Au mentionat preluarea The Economist, CNN, The Times, BBC sau ESPN. Afacerea ar putea da nastere unui nou model de business pentru cluburile de fotbal, intrucat deja a generat incasari de un milion de euro pentru echipa. Fiecare din cei 20.000 de noi proprietari ai clubului Ebbsfleet United, membrii ai comunitatii MyFootballClub, au platit cate 50 de euro (35 de lire sterline). Banii vor fi folositi in perioada de transferuri din ianuarie, pentru a aduce noi fotbalisti cu care sa se incerce promovarea din liga a V-a.


Toate deciziile importante, cum ar fi transferurile, numirea antrenorilor, linia de inceput sau construirea stadionului se iau prin vot direct. Dupa 120 de ani de soccer britanic, in care doar antrenorii decideau echipa de start, acum 20.000 de oameni vor hotara cine sa joace si cine nu. Inscrierea pe website si la preluarea echipei este deschisa noilor utilizatori, care sa contribuie cu cate 50 de euro. Ca intr-o democratie perfecta si echipa aleasa pentru a fi preluata a fost decisa tot prin votul membrilor. Au mai fost pe lista formatii ca Leeds United, Nottingham Forest sau chiar Macnhester si Arsenal.
Pentru a se evita incercarea de preluare din partea unui membru ostil, fiecare utilizator are dreptul sa plateasca doar 50 de euro. Acum toti ochii sunt pe performantele echipei, care se afla pe locul noua in clasament, in zona de promovare.

Reclame

2 gânduri despre „Suporterii online si-au cumparat propria echipa de fotbal

  1. „Dupa 120 de ani de soccer britanic, in care doar antrenorii decideau echipa de start, acum 20.000 de oameni vor hotara cine sa joace si cine nu.”

    Mamaaaa, 20.000 de becali.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s