Doua mituri in relatiile publice din Romania

Din experienta cu diversi clienti care au descoperit relatiile publice pentru prima oara, am constatat ca exista mai multe mituri bine inradacinate si dificil de schimbat in legatura cu modul in care profesionistii din aceasta profesie ii pot ajuta:

1. Daca stii bine produsele sau serviciile companiei, nu ai nevoie sa te pregatesti pentru discutiile cu jurnalistii. Fals, intrucat media functioneaza mult diferit decat simtul comun al unui manager neexperimentat. Televiziunile nu vor prelua fraza-carlig gandita de conducerea companiei si exprimata in 5 minute fara punct si fara virgula, ci vor selecta 10-15 secunde la care nu se asteapta nimeni. Pregatirea pentru o discutie cu un reprezentant al media trebuie sa inceapa cu analiza publicatiei respective si cu identificarea nevoilor reporterului.
2. Prin PR ajungi direct pe prima pagina a ziarelor cu orice produse sau servicii. Din nou fals, pentru ca nimeni nu poate sa-ti garanteze spatiul editorial, cu exceptia cazului in care platesti pentru reclama. Ziaristii sunt interesati doar de stiri care sa placa cititorilor, nu sa faca gesturi binevoitoare. Sa ajungi in media presupune un efort deosebit, nu se realizeaza batand din palme.

Reclame

9 gânduri despre „Doua mituri in relatiile publice din Romania

  1. Mitul nr.3 – Orice absolvent al unei facultati de relatii publice ajunge dupa absolvire un specialist, in ciuda faptului ca nu are decat o experienta decat de 1-2 ani, si asta pe o pozitie entry-level.
    Mitul nr.4 – Cei mai buni oameni de PR sunt fostii jurnalisti, pentru ca au relatii in presa si stiu ce subiecte sa le dea acestora.

  2. N-as zice ca cei mai buni oameni de PR sunt fostii jurnalisti, dar cred ca in oarecare masura pot intelege mai bine nevoile jurnalistilor, intru-cat s-au aflat in pozitia lor.

  3. Sustin primul mit al lui Radu din pacate nu este un mit faptul ca la angajare cer 1000 de euro, masina si motivari periodice. Al doilea e discutabil desi se paote sa se bazeze si pe concidente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s