Top 4 dislikes in Mamaia

1. Transportul
a. Bucuresti – Constanta si retur


Ati inteles din filmul de mai sus ce nebunie este in autocarul de la Constanta la Bucuresti. Ca sa se intoarca acasa, oamenii merg patru ore in picioare. Despre tren am mai discutat ca face peste cinci ore, plus intarzieri. Si autostrada A2 se blocheaza la ore de varf, iar la intoarcerea la Bucuresti am vazut doua accidente in decurs de 20 de kilometri pe celalalt drum, Constanta – Slobozia – Bucuresti.

b. Transportul local Constanta – Mamaia si retur
In traficul local, autoturismele merg bara la bara (in special in weekend). Microbuzele de pe linia Constanta – Mamaia sunt arhipline. Pentru soferi nu exista niciodata „prea multi pasageri”, ei opresc si mai iau alti oameni indiferent de cat de plina este masina. Acum cativa ani pe acolo trecea un tramvai, in care incapeau foarte multi calatori, si tot se facea inghesuiala. Tramvaiul nu mai exista, l-au desfiintat de tot, in locul lui aparand microbuze total neincapatoare.

2. Combinatul de la Navodari

Combinatul Navodari vazut de la Mamaia
Cine a putut avea ideea sa construiasca un combinat chimic langa o statiune turistica, numita „perla litoralului romanesc”? Noi ne-am obisnuit cu el, dar sunt sigur ca un turist strain are un soc cand il vede pentru prima data. N-au construit la Navodari o fabrica de pantofi sau sticla, ci ditamai combinatul chimic! Ce putea fi mai rau? Sa faca acolo o centrala nucleara? Ar fi fost cea mai buna reclama posibila, cred ca nici noi nu mai faceam baie la Mamaia. Nu cred ca mai exista in lume o statiune cu pretentii langa care sa fie construit un asemenea mamut industrial.

3. Apa verde
Marea Neagra a devenit Marea Verde
Din cauza lacului Siutghiol din Mamaia, apa este verde la mal in unele portiuni, are miros de balta si este foarte putin sarata. Mai bine faci baie in Constanta, spre port, pentru ca apa este mult mai albastra si mai curata.

4. Capitala fitzelor
Cea mai mare densitate de fitze pe metru patrat la Mamaia o intalnesti. Pe fitzosi si pe fitzoase ii recunosti dupa canapele de piele de pe plaja, in care isi petrec toata ziua. Pe masa au de la whiskey in sus. Si poate ca e mai bine sa stea pe uscat, pentru ca atunci cand intra in apa trebuie sa te feresti din calea scuterelor conduse cu viteza la cativa metri de tarm, in mijlocul oamenilor. Iar seara devin periculosi la volanul masinilor sau motocicletelor de fitze pe care le conduc prin Constanta sau Mamaia.
In acest an am facut cunostinta si cu fitzosul cu buget redus, care mananca o merdenea de „un leu cinzeci” toata ziua, dar seara se sparge in figuri cu whiskey si sucuri naturale la terase la moda.

Dar nu toate lucrurile sunt rele in Mamaia. Click aici pentru a vedea o galerie completa, inclusiv cu lucrurile care mi-au placut.

Reclame

5 gânduri despre „Top 4 dislikes in Mamaia

 1. Eu cred ca pe locul 1 cu felicitari ar fi trebuit sa asezi PRETURILE la cazare, care te darama din start. 😦 Valurile ca valurile, dar preturile…

 2. DESPRE SOSELE SI MORAVURI/MOFTURI LA ROMANI.
  cred ca putem trage doua concluzii; se cam bat cap in cap, dar…
  1. In ciuda preocuparilor mondiale pentru reducerea impactului poluarii prin incurajarea transportului in comun (o cantitate mult mai mica de combustibili consumati pentru a transporta acelasi nr de oameni cu scopuri comune, de ex, sa ajunga la mare si de acolo inapoi la bucale), in Romania inca nu se simte nimeni.
  2. Romanii e snobi, singura lor grija, cind pun mina pe un ban, este sa-si traga masina – cit de mare si poluanta si consumatoare. Ma rog, in afara delicatelor cu probleme de parcare laterala, care o vor mica:)
  De exemplu: Ardealul se umple, vara de vara, de exemplare de pitecantropi veniti de la Italia, Spania, Franta si Irlanda si Marea Britanie, care au adunat o bruma de bani si-si iau o masina bengoasa. Pe care invariabil o busesc pe Corso, sub privirile terifiate ale fufelor de provincie. Cu cit e omul mai de la tara, cu atit isi va trage o masina mai rosie, mai lucioasa, mai mare.
  Si nu vorbesc de bietii familisti care trudesc cite un an, doi, trei si isi iau si ei acolo o masina normala, ci de aia care vin cu gindul sa le arate ei la taranii aia de fosti tovarasi de tarla, sarantocii naibii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s