Big brother Nielsen stie si la ce reclame ne uitam la TV

Pentru prima oara in istoria mass media, o firma de masurare a audientei programelor de televiziune, Nielsen Media Research, a introdus un sistem prin care determina cati oameni se uita la reclamele TV. Tehnologia oferita de gigantul originar din Olanda ar putea sa modifice fundamental modul in care sunt cheltuite anual zeci de miliarde de dolari in industria advertisingului mondial.
Datele furnizate de Nielsen arata cati oameni s-au uitat de fapt si la reclame in timpul programelor TV, lucru imposibil de aflat cu exactitate pana acum. Este masurata audienta tuturor reclamelor dintr-o pauza publicitara, dar unii clienti mai pretentiosi vor sa stie fix cati oameni s-au uitat la spotul lor.
Deocamdata sistemul a fost lansat doar in Statele Unite ale Americii, acolo unde aproape 20% din familii isi inregistreaza programele la video si le vizioneaza ulterior eliminand reclamele.

Reclame

6 gânduri despre „Big brother Nielsen stie si la ce reclame ne uitam la TV

  1. pai si cum stie programul daca eu in timpul reclamelor ma duc la bucatarie sa beau apa dar las televizorul sa mearga in continuare?

  2. Da, chiar asa, daca plec din camera si las televizorul deschis, se inregistreaza cum ca m-as fi uitat la reclama respectiva. Nu cred ca vor fi foarte concludente rapoartele date clientilor.

  3. Nu pot spune prea multe in cazul asta. Cel mult ”foarte tare frate! ” (Si asa am fost chinuiti in perioada asta cu examenele si proiectele la advertising si cred ca am reusit sa inteleg cat de cat problema Cost Per Rating)

  4. Nu se va putea măsura cu exactitate de 100%, dar precizia va creşte imens, vă daţi seama. Oricum în research nu cred că ai cum să oferi informaţii corecte în proporţie de 100%, decât dacă implantezi subiecţilor un chip să vezi exact ce-au făcut.

    Părerea mea e că se va ajunge la acelaşi nivel ca şi pe internet. Nici pe internet nimeni nu-ţi poate cu exactitate dacă cineva citeşte bannerul, nu? Îţi spune doar că a fost afişat la om pe monitor, şi atât.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s